Italijani su poznati po fenomenalnoj hrani, a najpooznatija je pica. Pravi se sa raznim nadevima, a da li će kora biti deblja ili tanja, zavisi od vašeg ukusa. Ono što je bitno jeste da je testo dobro jer ukus pice u velikoj meri zavisi od njega. Kada se sprema testo sa kvascem treba da se odvoji malo vremena, pa vam predlažemo savršeno rešenje. Napravite testo, a umesto kvasca dodajte pavlaku. Nema čekanja, a biće savršeno ukusno.
- Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja pavlake
- 2 jajeta
- 2 kašike putera
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U činiji prosejte brašno i dodajte jaja, pavlaku, puter, šećer i so. Nemojte da preterujete sa brašnom kako testo ne bi bilo suvo. Umesite testo i oblikujte loptu. Razvucite na debljinu koja vama odgovara i stavite na pleh obložen pek papirom. Sastojke poređajte po želji i pecite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus