Italijani su poznati po fenomenalnoj hrani, a najpooznatija je pica. Pravi se sa raznim nadevima, a da li će kora biti deblja ili tanja, zavisi od vašeg ukusa. Ono što je bitno jeste da je testo dobro jer ukus pice u velikoj meri zavisi od njega. Kada se sprema testo sa kvascem treba da se odvoji malo vremena, pa vam predlažemo savršeno rešenje. Napravite testo, a umesto kvasca dodajte pavlaku. Nema čekanja, a biće savršeno ukusno. 

  • Sastojci: 
  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja pavlake
  • 2 jajeta 
  • 2 kašike putera
  • 1 kašika šećera 
  • 1/2 kašičice soli 

Priprema: 

U činiji prosejte brašno i dodajte jaja, pavlaku, puter, šećer i so. Nemojte da preterujete sa brašnom kako testo ne bi bilo suvo. Umesite testo i oblikujte loptu. Razvucite na debljinu koja vama odgovara i stavite na pleh obložen pek papirom. Sastojke poređajte po želji i pecite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE