Često se dešava da vam pri dnu tegle ostane malo meda, senfa, džema... Više ne morate da bacete ostatke namirnica, već ih maksimalno iskoristite. Napravite najlepše marinade i glazure koje će ulepšati svako jelo. Iskusne domaćice su otkrile kako da iskoristite sve iz tegle, ali i koje sastojke da dodate kako bi glazura i marinada bile što lepše.
MARINADA OD SENFA I MEDA
Ako je med pri dnu tegle, samo sipajte toplu vodu i tako ćete ga lakše izvaditi iz tegle. U marinadu dodajte senf, malo maslinovog ulja, beli luk i omiljene začine. Ovako pripremljena marinada je odlična za meso.
MARINADA OD RASOLA
Rasol pomešajte sa pola tegle vode i promešajte. Ovako pripremljena marinada je odlična za povrće, pogotovo za kupus.
GLAZURA OD DŽEMA
Ako je u frižideru u tegli ostalo malo džema, onda ga iskoristite za glazuru. U teglu sipajte vodu, sirće, začine, pa dobijenom smesom premažite meso.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem