Često se dešava da vam pri dnu tegle ostane malo meda, senfa, džema... Više ne morate da bacete ostatke namirnica, već ih maksimalno iskoristite. Napravite najlepše marinade i glazure koje će ulepšati svako jelo. Iskusne domaćice su otkrile kako da iskoristite sve iz tegle, ali i koje sastojke da dodate kako bi glazura i marinada bile što lepše.
MARINADA OD SENFA I MEDA
Ako je med pri dnu tegle, samo sipajte toplu vodu i tako ćete ga lakše izvaditi iz tegle. U marinadu dodajte senf, malo maslinovog ulja, beli luk i omiljene začine. Ovako pripremljena marinada je odlična za meso.
MARINADA OD RASOLA
Rasol pomešajte sa pola tegle vode i promešajte. Ovako pripremljena marinada je odlična za povrće, pogotovo za kupus.
GLAZURA OD DŽEMA
Ako je u frižideru u tegli ostalo malo džema, onda ga iskoristite za glazuru. U teglu sipajte vodu, sirće, začine, pa dobijenom smesom premažite meso.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus