Da li ste znali da sok od cvekle može zaštiti i popraviti imunitet efikasnije od svih suplemenata, hrane i čajeva zajedno? Verovali ili ne, ali sok od cvekle poslednjih godina postao je omiljeni prirodni lek za imunitet širom sveta. Činjenica da je ova korenasta biljka izuzetno zdrava i veoma bogata kalcijumom, gvožđem i vitaminom A, činecveklu najboljim prirodnim sredstvom za bolje zdravlje. Cvekla postaje sve popularnija i u ishrani, pa se tako dodaje u mnoga jela. Kuvanje cvekle jeste jednostavno, ali postoji jedan trik koji će je učiniti ukusnijom i koji će joj pojačati boju. Često se dešava da je ljudi peku u rerni kako bi zadražala sve svoje vitamine, ali ako dodate sirće u vodu u kojoj se kuva, dobićete isti efekat.
Sirće je dobro poznati "fiksator boja" koji se često koristi u kuvanju. Dodavanje malo tečnosti u šerpu pomoći će očuvanju sjaja cvekle i poboljšanju njenog ukusa, a takođe će sačuvati sve vitamine. Obratite pažnju da ga pravilno unesete. Čeka se 10 minuta pre kraja kuvanja, a zatim se sipaju 2 kašike.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem