Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO SE DODAJE SIRĆE PRILIKOM KUVANJA CVEKLE: Trik za koji ne znaju svi, a odličan je

Obavezno dodajte sirće dok kuvate cveklu.

 Šta se dodaje u cveklu prilikom kuvanja Izvor: Shutterstock

Da li ste znali da sok od cvekle može zaštiti i popraviti imunitet efikasnije od svih suplemenata, hrane i čajeva zajedno? Verovali ili ne, ali sok od cvekle poslednjih godina postao je omiljeni prirodni lek za imunitet širom sveta. Činjenica da je ova korenasta biljka izuzetno zdrava i veoma bogata kalcijumom, gvožđem i vitaminom A, činecveklu najboljim prirodnim sredstvom za bolje zdravlje. Cvekla postaje sve popularnija i u ishrani, pa se tako dodaje u mnoga jela. Kuvanje cvekle jeste jednostavno, ali postoji jedan trik koji će je učiniti ukusnijom i koji će joj pojačati boju. Često se dešava da je ljudi peku u rerni kako bi zadražala sve svoje vitamine, ali ako dodate sirće u vodu u kojoj se kuva, dobićete isti efekat. 

Sirće je dobro poznati "fiksator boja" koji se često koristi u kuvanju. Dodavanje malo tečnosti u šerpu pomoći će očuvanju sjaja cvekle i poboljšanju njenog ukusa, a takođe će sačuvati sve vitamine. Obratite pažnju da ga pravilno unesete. Čeka se 10 minuta pre kraja kuvanja, a zatim se sipaju 2 kašike.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vučko

Interesantno. Ja volim cveklu ali eto nisam znao za ovo. Doduše, ni ne kuvam sam cveklu već je kupujem. Tj poručujem online. Eto baš juče mi je stigao paket sa 4 tegle cvekle i 2 tegle ajvara.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti