U nekim receptima stoji da treba da ispržite ili ispečete hranu u dobro zagrejanom tiganju, ali bez ulja. Često se dešava da se tako pripremljena jela zalepe za posudu, jer nikada niste sigurni da li je dovoljno ugrejana. Na društvenim mrežama je postao hit video snimak u kojem pomoću genijalnog trika možete da proverite da li je tiganj dovoljno zagrejan i više nikada se neće desiti da se hrana zalepi.
Sve je u vodi. Stavite tiganj na šporet i uključite ga. Kada mislite da se dovoljno zagrejao sipajte kašiku vode. Ako voda krene da se širi, to znači da nije dovoljno ugrejan, a ako krenu da se prave male "perlice" od vode to znači da je tiganj previše zagrejan. Kada sipate vodu u tiganj ona bi trebala da formira kliker i da klizi po tiganju. To znači da je zagrejan taman koliko treba i da se hrana neće zalepiti.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus