Svi misle da je palačainke lako spremiti, jer šta je to, samo umutite sastojke i pržite. Sigurno je svaka osoba bar jednom pokušala da ih spremi, ali nisu uspele svima. Koliko god delovalo jednostavno, palačinke nije tako lako spremiti. Jako je bitno da smesa bude dobra ili će sav trud biti uzalud. U tiganj nikada ne sipajte ulje, već ga povremeno premažite njime. U smesu obavezno dodajte kiselu vodu, jer će ona omogućiti da vam palačinke ispadnu baš onako kako ste želeli.I još jedna stvar je bitna, a to je da svi sastojci budu sobne temeperature, jer će se tako lakše sjediniti i samim tim palačinke će bolje ispasti.

  • Sastojci:
  • 1 čaša mleka
  • 2 šolje brašna
  • 3 jajeta
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 2 kašike ulja 
  • 2 čaše kisele vode 

Priprema:
U posudi prvo prosejte brašno, pa dodajte šećer i so. Promešajte, pa sipajte mleko, jaja, ulje i kiselu vodu. Sve dobro umutite dok ne dobijete glatku smesu. Tiganj dobro zagrejte, pa samo premažite uljem, nemojte da sipate ulje u tiganj. Pržite palačinke sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE