Svi misle da je palačainke lako spremiti, jer šta je to, samo umutite sastojke i pržite. Sigurno je svaka osoba bar jednom pokušala da ih spremi, ali nisu uspele svima. Koliko god delovalo jednostavno, palačinke nije tako lako spremiti. Jako je bitno da smesa bude dobra ili će sav trud biti uzalud. U tiganj nikada ne sipajte ulje, već ga povremeno premažite njime. U smesu obavezno dodajte kiselu vodu, jer će ona omogućiti da vam palačinke ispadnu baš onako kako ste želeli.I još jedna stvar je bitna, a to je da svi sastojci budu sobne temeperature, jer će se tako lakše sjediniti i samim tim palačinke će bolje ispasti.
- Sastojci:
- 1 čaša mleka
- 2 šolje brašna
- 3 jajeta
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- 2 čaše kisele vode
Priprema:
U posudi prvo prosejte brašno, pa dodajte šećer i so. Promešajte, pa sipajte mleko, jaja, ulje i kiselu vodu. Sve dobro umutite dok ne dobijete glatku smesu. Tiganj dobro zagrejte, pa samo premažite uljem, nemojte da sipate ulje u tiganj. Pržite palačinke sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus