Palačinke su omiljena poslastica iz detinjstva, a ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.Testo je neutralnog ukusa, pa mogu da se jedu slane ili slatke, zavisi od vašeg ukusa. Svaka zemlja ima svoj recept kako sprema ovo fantastično jelo, a svaka domaćica ili kuvar imaju svoje trikove koji pomažu da testo bude što ukusnije i lakše za pravljenje. Zato su iskusne domaćice otkrile kako to možete da poboljšate palačinke, pomoću sastojka koji je obavezan kao sos u raznim prazničnim i slavskim salatama. U pitanju je majonez. 

Sigurno nikada do sada niste dodavali majonez u testo za palačinke i deluje vam čudno. Ali, on ima dobar sastav sastojaka, koji pomažu da se palačinke lakše prže. U testo za palačinke dodajte maksimalno 2 kašike majoneza u zavisnosti koju količinu pravite, uvek može manje, ali nikada više od ove količine. On će učiniti da se palačinke ne lepe, a više ne morate da dodajte ulje ni u smesu ni da premazujete tiganj, a izuzetno su mekane. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE