Saznajte koje to greše skoro svi prave prilikom prženja ribe.

Ribase uglavnom sprema u posebnim prilikama, a mnogi izbegavaju da je pripremaju i tad, jer ne ispadne uvek dobro. Najčešće se pravi za posne slave i u toku posta, a kako je sada to vreme, otkrijte koje su to greške koje domaćice često prave i zbog kojih im pržena riba ne ispadne uvek ukusna.
Izbor ribe
Uvek birajte svežu ribu i kupujte je u proverenim ribarnicama.
Kada se soli
Drugo važno pravilo kod pripreme ribe je vreme soljenja. Mnogi je sole još u fazi mariniranja, ali to će je učiniti suvljom. Najbolje je jelo posoliti u trenutku kada je spremno za serviranje. Takođe, so možete potpuno da izbacite i da je zamenite sokom od limuna ili soja sosom.
Kako se pravilno prži
Uzmite dobar tiganj, zagrejte ga, pa dodajte dovoljnu količinu ulja. Stavite ribu i okrenite je samo par puta. Ako je često budete okretali ona će se raspasti.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.