Postoje kolači koji se lako prave, ali i oni čija je priprema malo komplikovanija. Ako se pravi testo, često se dešava da ono ne uspe iz prvog pokušaja ili da kolači nisu sveži više dana. Oni su glavna zvezda svake svečane trpeze, a kako su sad slave i praznici bitno je da njihova svežina potraje bar 2-3 dana.
Slatko testo nije previše komplikovano za pripremu, samo je potrebno da znate kako da ga umesite, a naši saveti će vam pomoći u tome. Pomoću njih i domaćicama koje nisu previše vešte u pravljenju kolača uspeće iz prve, a biće ukusni kao i kupljeni.
Jedan od glavnih razloga zašto testo ne uspeva je dodavanje previše jaja. Veruje se da belance čini testo žilavim i grubim. A takođe, previše brašna može da ga osuši. Ali, ne brinite. Dodajte jedan sastojak koji će svako testo učiniti savršenim, ali i svežim više dana. U pitanju je kisela voda. Veruje se da zahvaljujući njoj slatko testo bolje narasta, a posle pečenje ostaje duže sveže i meko.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Recept za jednostavnu pitu od heljde
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama