Priprema kolača u toku praznika i slava je neizbežna, a svaka domaćica želi da ih napravi što bolje. Ako vam se desilo da vam je zafalilo mleko, više ne morate da idete u radnju, jer postoje par zamena koje su odlične, po mišljenju kuvarice Rebeke Strand.
Ona preporučuje da u kući uvek imate mleko u prahu ili kondenzovano, jer su to odlične zamene. Ali, ako vam je to skupo, postoje i druga jeftinija rešenja koja će vas oduševiti. Ako ste već počeli da pečete kolač i nemate kad da siđete u prodavnicu, postoji nekoliko namirnica kojima možete da zamenite mleko, a to su jogurt, kiselo mleko ili neki sličan mlečni proizvod. Takođe, možete da ga zamenite i vodom, a ovo je ujedno i najpraktičnije rešenje, jer vodu svako sigurno ima kod kuće. Jedino tada povećajte količinu putera u receptu, kako bi on ispao savršen.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan