Palačinke su omiljena poslastica koja je i jeftina. Priprema jeste jednostavna, ali ne uspeva svakoj domaćici. Dešava se da koliko god da ste iskusni u kuhinji da vam palačinke ne uspevaju, ili se raspadnu ili su tvrde. Caka je u dobroj pripremi testa, ali ni to ne pomaže uvek. Zato dodajte trik sastojak, za koji malo ko zna, a to je vrela voda. Ona će testo učiniti mekanim, uspeće svaki put i neće biti grudvica. 

Sastojci:

  • 150 ml mleka 
  • 150 ml provrele vode 
  • 130 g brašna 
  • 1,5 kašika šećera 
  • 1,5 kašika ulja 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1 jaje 

Priprema:

Pomešajte mleko, so, šećer, puter, jaje i brašno. Umutite da dobijete glatku smesu, pa dodajte provrelu vodu. Dobro umutite, kako bi se voda ravnomerno rasporedila i da smesa nema grudvice. Topla voda čini testo mekim. Zagrejte tiganj, pa utrljajte malo putera. Sipajte testo u tankom sloju i pecite. Pre svakog sipanja testa premažite tiganj puterom. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE