Palačinke su omiljena poslastica koja je i jeftina. Priprema jeste jednostavna, ali ne uspeva svakoj domaćici. Dešava se da koliko god da ste iskusni u kuhinji da vam palačinke ne uspevaju, ili se raspadnu ili su tvrde. Caka je u dobroj pripremi testa, ali ni to ne pomaže uvek. Zato dodajte trik sastojak, za koji malo ko zna, a to je vrela voda. Ona će testo učiniti mekanim, uspeće svaki put i neće biti grudvica.
Sastojci:
- 150 ml mleka
- 150 ml provrele vode
- 130 g brašna
- 1,5 kašika šećera
- 1,5 kašika ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje
Priprema:
Pomešajte mleko, so, šećer, puter, jaje i brašno. Umutite da dobijete glatku smesu, pa dodajte provrelu vodu. Dobro umutite, kako bi se voda ravnomerno rasporedila i da smesa nema grudvice. Topla voda čini testo mekim. Zagrejte tiganj, pa utrljajte malo putera. Sipajte testo u tankom sloju i pecite. Pre svakog sipanja testa premažite tiganj puterom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem