Poslastice sa malinama su pravi letnji hit, i zato dok traje njihova sezona napravite ukusne slatkiše. Ova torta se pravi u blenderu za nekoliko minuta, i onda samo čekate da se stegne. Fenomenalan ukus daju joj i pečeni lešnici i indijski orah.

Sastojci:

Prvi sloj:

  • 150 g pečenih lešnika
  • 120 g suvih urmi
  • 150 g indijskog oraha
  • 100 ml limunovog soka
  • 30 g kokosovog ulja
  • 100 g meda

Drugi sloj:

  • 250 g indijskog oraha
  • 200 g malina
  • 50 g kokosovog ulja
  • 130 g meda
  • 150 g kokosovog mleka (iz konzerve)
  • 30 g kokosovog brašna

Za ukrašavanje:

  • šlag
  • maline

Priprema:

Prvo pripremiti indijske orahe. Ostaviti ih natopljene u vodi minimalno 4 sata, da omekšaju. Nakon toga, izvaditi ih iz vode i dobro ih ocediti. Sastojke za prvi sloj ubaciti u blender i blendirati dok se ne dobije glatka smesa. Kalup za tortu obložiti pek papirom i izliti prvi sloj. Staviti u frižider bar na pola sata, da se malo stegne. Ponoviti postupak za drugi sloj. Ukrasite šlagom i malinama.

Recept poslala Biljana Antonić

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE