Poslastice sa malinama su pravi letnji hit, i zato dok traje njihova sezona napravite ukusne slatkiše. Ova torta se pravi u blenderu za nekoliko minuta, i onda samo čekate da se stegne. Fenomenalan ukus daju joj i pečeni lešnici i indijski orah.
Sastojci:
Prvi sloj:
- 150 g pečenih lešnika
- 120 g suvih urmi
- 150 g indijskog oraha
- 100 ml limunovog soka
- 30 g kokosovog ulja
- 100 g meda
Drugi sloj:
- 250 g indijskog oraha
- 200 g malina
- 50 g kokosovog ulja
- 130 g meda
- 150 g kokosovog mleka (iz konzerve)
- 30 g kokosovog brašna
Za ukrašavanje:
- šlag
- maline
Priprema:
Prvo pripremiti indijske orahe. Ostaviti ih natopljene u vodi minimalno 4 sata, da omekšaju. Nakon toga, izvaditi ih iz vode i dobro ih ocediti. Sastojke za prvi sloj ubaciti u blender i blendirati dok se ne dobije glatka smesa. Kalup za tortu obložiti pek papirom i izliti prvi sloj. Staviti u frižider bar na pola sata, da se malo stegne. Ponoviti postupak za drugi sloj. Ukrasite šlagom i malinama.
Recept poslala Biljana Antonić
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera