Poslastice sa malinama su pravi letnji hit, i zato dok traje njihova sezona napravite ukusne slatkiše. Ova torta se pravi u blenderu za nekoliko minuta, i onda samo čekate da se stegne. Fenomenalan ukus daju joj i pečeni lešnici i indijski orah.
Sastojci:
Prvi sloj:
- 150 g pečenih lešnika
- 120 g suvih urmi
- 150 g indijskog oraha
- 100 ml limunovog soka
- 30 g kokosovog ulja
- 100 g meda
Drugi sloj:
- 250 g indijskog oraha
- 200 g malina
- 50 g kokosovog ulja
- 130 g meda
- 150 g kokosovog mleka (iz konzerve)
- 30 g kokosovog brašna
Za ukrašavanje:
- šlag
- maline
Priprema:
Prvo pripremiti indijske orahe. Ostaviti ih natopljene u vodi minimalno 4 sata, da omekšaju. Nakon toga, izvaditi ih iz vode i dobro ih ocediti. Sastojke za prvi sloj ubaciti u blender i blendirati dok se ne dobije glatka smesa. Kalup za tortu obložiti pek papirom i izliti prvi sloj. Staviti u frižider bar na pola sata, da se malo stegne. Ponoviti postupak za drugi sloj. Ukrasite šlagom i malinama.
Recept poslala Biljana Antonić
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus