Iskoristite poslednje dane leta da napravite jednostavan rolat sa kupinama i malinama. Hrskava beze kora savršeno se slaže sa kiselkastim voćem, a priprema je više nego jednostavna. Pored toga što je ukusan, prelepo izgleda, te će biti savršeni ukras svake trpeze. Uspeva iz prve i onima koji nemaju previše iskustva u pripremi kolača.
Sastojci:
Za koru:
- 6 belanaca
- 300 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 300 g kisele pavlake
- 150 g kupina
- 150 g malina
Priprema:
Belanca dobro umutite sa šećerom da dobijete čvrst sneg, a pred kraj mućenja dodajte sirće i mutite još par minuta. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Rernu zagrejte na 150 stepeni i koru sušite nekih 45 minuta. Slatku pavlaku umutite tako da dobijete šlag, pa u nju dodajte kiselu pavlaku i sve sjedinite. Kada je kora pečena izvadite je iz rerne i prevrnite na čistu krpu. Premažite ravnomerno filom, jedan deo fila ostavite za ukrašavanje, pa odozgo poređajte maline i kupine. Uz pomoć krpe lagano uvijte rolat. Premažite ga sa preostalim filom i ukrasite sa nekoliko kupina i malina. Stavite ga u frižider na neka dva sata, a nakon toga secite i služite.
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus