Iskoristite dok još ima svežih malina i napravite očaravajuću belu tortu sa ovim voćem. Izgleda kao iz najlepših poslastičarnica, a priprema uopšte nije komplikovana. Sastojci su poprilično jeftini, a skoro svaka domaćica ih već ima kod kuće. Idealna je kada je napolju vruće jer je lagana i osvežavajuća.
Sastojci:
- 150 g piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g kisele pavlake
- 200 g šećera
- 15 g želatina
- 100 ml vode
Još:
- 300 g malina
- 150 g šećera
- 50 ml vode
- 15 g skroba
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte na dno okruglog kalupa prečnika 20 cm. U slatku pavlaku dodajte kiselu i šećer, pa umutite. Želatin pomešajte sa vodom, ostavite da nabubri, pa otopite na pari i dodajte u fil. Dobro umutite. Sipajte preko piškota. Maline (200 g) pomešajte sa šećerom, pa usitnite štapnim mikesrom ili u blenderu. Procedite dobijenu smesu u šerpu, a skrob pomešajte sa vodom i sipajte u maline. Kuvajte, uz mešanje, dok ne krene da ključa. Sklonite sa šporeta i dodajte cele maline (100 g) i promešajte. Sipajte preko fila. Ostavite da se ohladi 2 sata u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom