Iskoristite dok još ima svežih malina i napravite očaravajuću belu tortu sa ovim voćem. Izgleda kao iz najlepših poslastičarnica, a priprema uopšte nije komplikovana. Sastojci su poprilično jeftini, a skoro svaka domaćica ih već ima kod kuće. Idealna je kada je napolju vruće jer je lagana i osvežavajuća.
Sastojci:
- 150 g piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g kisele pavlake
- 200 g šećera
- 15 g želatina
- 100 ml vode
Još:
- 300 g malina
- 150 g šećera
- 50 ml vode
- 15 g skroba
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte na dno okruglog kalupa prečnika 20 cm. U slatku pavlaku dodajte kiselu i šećer, pa umutite. Želatin pomešajte sa vodom, ostavite da nabubri, pa otopite na pari i dodajte u fil. Dobro umutite. Sipajte preko piškota. Maline (200 g) pomešajte sa šećerom, pa usitnite štapnim mikesrom ili u blenderu. Procedite dobijenu smesu u šerpu, a skrob pomešajte sa vodom i sipajte u maline. Kuvajte, uz mešanje, dok ne krene da ključa. Sklonite sa šporeta i dodajte cele maline (100 g) i promešajte. Sipajte preko fila. Ostavite da se ohladi 2 sata u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak