Ukoliko ste ljubitelj brzih poslatica za koje ne morate da palite rernu na pravom ste mestu. Ovaj lagani kolač sa breskvama i svima omiljenom plazmom, pravi se vrlo jednostavno i savršeno je kremast. Iskoristite dok još traje sezona breskvi i obradujte svoje ukućane, a možete da koristite i neko drugo voće po ukusu.
Sastojci:
- 180 g plazma keksa
- 120 ml mleka
- 250 g slatke pavlake
- 200 g kisele pavlake
- 130 g bele čokolade
- 60 g šećera u prahu
- 70 g mlevene plazme
- 250 g bresaka
Za preliv:
- 100 g bele čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
U četvrtast pleh na dno poređajte plazma keks, koji ste prethodno malo namočili u mleko. Slatku pavlaku umutite s šećerom u prahu tako da dobijete čvrst šlag. U dobijeni šlag dodajte kiselu pavlaku i mlevenu plazmu, pa sve dobro izmešajte. Breskve oljuštite, isecite na kockice, pa dodajte u smesu. Dobijeni fil premažite preko keksa, lepo poravnajte i stavite u frižider dok ne pripremite glazuru. Čokoladu izlomite, pa je zajedno sa slatkom pavlakom zagrevajte dok se ne rastopi. Mešajte dok ne dobijte glatku kremu. Kada se malo prohladi ravnomerno prelijte preko kolača i vratite u frižider, na minimum dva sata da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus