Kada su napolju vrućine, obično tražimo recepte koji ne oduzimaju mnogo vremena, ali i one koji se ne peku. Torta sa piškotama i filom od limuna sprema se za pola sata. Lagana je, osveđavajuća i izuzetno kremasta. napravite je i vi i iznenadite ukućane.

Sastojci:

  • 20 komada piškota

Fil:

  • 250 g maskarponea
  • 250 g slatke pavlake
  • 1 žele od limuna + 250 ml vrele vode
  • 2 kašike šećera u prahu

Preliv:

  • 2 kašike putera 
  • 1 kašika šećera
  • 50 g kokosovo brašno

Još:

  • 3 velike kašike džema od breskve (na sobnoj temperaturi)
  • voda sa šećerom i limunovim sokom (punč)

Priprema:

Rastvorite žele u vrućoj vodi i ostavite da se potpuno ohladi. Pripremite kalup čije je dno obloženo aluminijumskom folijom. Nežno umočite piškote u punč i stavite na dno kalupa.

Maskarpone umutite sa kašikom šećera. Zatim polako dodajte hladan žele i dobro sjedinite. Umutiti gustu pavlaku sa kašikom šećera u prahu. Nežno pomešajte obe smese. Gotov fil sipajte na sloj keksa i poravnajte. Odozgo stavite drugi sloj keksa, lagano ih umačući u punč Pokrijte folijom i stavite u frižider dok ne očvrsne.

Za to vreme pripremite preliv. Sve sastojke propržite u tiganju dok kokos ne porumeni i ostavite da se ohladi. Izvadite tortu iz frižidera i premažite džemom od breskve. Preko rasporedite kokos. Ponovo poklopite tortu i ostavite u frižideru, najbolje preko noći.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE