Sezona je breskvi i nektarina i bilo bi šteta da ne iskoristite ove ukusne voćke za neku jednostavnu poslasticu. A pošto znamo da retko ko danas ima vremena da provodi sate u kuhinji spremajući poslastice, slatkiši koji se spremaju očas posla su uvek dobrodošli.
Jedan od njih je i starinski kolač sa breskvama koji će se sigurno svima svideti, a uz dodatak džema biće još mekši i sočniji. Sprema se lako i brzo i ne zahteva neko specijalno kulinarsko umeće.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 120 ml mleka
- 180 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 2 breskve
- 100 g džema od breskve
Priprema:
Cela jaja pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa izmešajte ručnom mutilicom da malo zapene. Sipajte ulje i mleko, pa ponovo sve sjedinite. U smesu dodajte brašno i prašak za pecivo, pa zamesite testo koje treba da bude nešto ređe. Izlijte ga u podmazan pleh prečnika 26 cm. Odozgo po testu stavite džem od breskve uz pomoć šprica u krug, a ukoliko nemate špric možete da ga kašikom zahvatite i ubacite po malo na nekoliko mesta. Zatim poređajte breskve isečene na kriške. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni najviše pola sata. Kada se prohladi izvadite ga iz kalupa, a po želji ga pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus