Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STARINSKI KOLAČ SA BRESKVAMA: Prelepo miriše, mekan je i vazdušast - recept iz bakine sveske (VIDEO)

Autor Marija Brčić

Starinski kolač sa breskvama lako se pravi, a savršeno je ukusan.

 Starinski kolač sa breskvama Izvor: Printscreen/YT/Fatto in Casa da Alba

Sezona je breskvi i nektarina i bilo bi šteta da ne iskoristite ove ukusne voćke za neku jednostavnu poslasticu. A pošto znamo da retko ko danas ima vremena da provodi sate u kuhinji spremajući poslastice, slatkiši koji se spremaju očas posla su uvek dobrodošli. 

Jedan od njih je i starinski kolač sa breskvama koji će se sigurno svima svideti, a uz dodatak džema biće još mekši i sočniji. Sprema se lako i brzo i ne zahteva neko specijalno kulinarsko umeće.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 100 ml ulja
  • 120 ml mleka
  • 180 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 breskve
  • 100 g džema od breskve

Možda će vas zanimati

Priprema:

Cela jaja pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa izmešajte ručnom mutilicom da malo zapene. Sipajte ulje i mleko, pa ponovo sve sjedinite. U smesu dodajte brašno i prašak za pecivo, pa zamesite testo koje treba da bude nešto ređe. Izlijte ga u podmazan pleh prečnika 26 cm. Odozgo po testu stavite džem od breskve uz pomoć šprica u krug, a ukoliko nemate špric možete da ga kašikom zahvatite i ubacite po malo na nekoliko mesta. Zatim poređajte breskve isečene na kriške. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni najviše pola sata. Kada se prohladi izvadite ga iz kalupa, a po želji ga pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti