Brauni je nastao u Sjedinjenim Državama krajem 19. veka i tamo popularizovan tokom prve polovine 20. veka. Ovi kolači dolaze u različitim oblicima i mogu biti mekani ili slatki, u zavisnosti od njihove gustine. Često, ali ne uvek, prelivaju se čokoladnom glazurom. Obično se jedu ručno, često uz mleko, poslužuju se tople sa sladoledom, prelivene šlagom ili posute šećerom u prahu.
A evo kako da napravite brauni bez pečenja.
Sastojci:
- 100-120 g kokosovog brašna
- 6 kašika kakao praha
- 2-3 kašike kokosovog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g oraha
- 2-3 banane
- prstohvat soli
Priprema:
Operite orahe i na suvom tiganju ih propržite. Banane izgnječite štapnim mikserom, pa u njih dodajte, kakao, cimet, so, šećer i brašno. Dobro sjedinite. Dobićete lepljivu smesu. Dodajte i seckane orahe pa rukama dobro promešajte. Utisnite smesu u kalup i ostavite preko noći u frižideru. Po želji, pre služenja pospite glazurom od čokolade.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem