Brauni je nastao u Sjedinjenim Državama krajem 19. veka i tamo popularizovan tokom prve polovine 20. veka. Ovi kolači dolaze u različitim oblicima i mogu biti mekani ili slatki, u zavisnosti od njihove gustine. Često, ali ne uvek, prelivaju se čokoladnom glazurom. Obično se jedu ručno, često uz mleko, poslužuju se tople sa sladoledom, prelivene šlagom ili posute šećerom u prahu.

A evo kako da napravite brauni bez pečenja.

Sastojci:

  • 100-120 g kokosovog brašna
  • 6 kašika kakao praha
  • 2-3 kašike kokosovog šećera 
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 g oraha
  • 2-3 banane
  • prstohvat soli

Priprema:

Operite orahe i na suvom tiganju ih propržite. Banane izgnječite štapnim mikserom, pa u njih dodajte, kakao, cimet, so, šećer i brašno. Dobro sjedinite. Dobićete lepljivu smesu. Dodajte i seckane orahe pa rukama dobro promešajte. Utisnite smesu u kalup i ostavite preko noći u frižideru. Po želji, pre služenja pospite glazurom od čokolade.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE