Brauni je nastao u Sjedinjenim Državama krajem 19. veka i tamo popularizovan tokom prve polovine 20. veka. Ovi kolači dolaze u različitim oblicima i mogu biti mekani ili slatki, u zavisnosti od njihove gustine. Često, ali ne uvek, prelivaju se čokoladnom glazurom. Obično se jedu ručno, često uz mleko, poslužuju se tople sa sladoledom, prelivene šlagom ili posute šećerom u prahu.
A evo kako da napravite brauni bez pečenja.
Sastojci:
- 100-120 g kokosovog brašna
- 6 kašika kakao praha
- 2-3 kašike kokosovog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 g oraha
- 2-3 banane
- prstohvat soli
Priprema:
Operite orahe i na suvom tiganju ih propržite. Banane izgnječite štapnim mikserom, pa u njih dodajte, kakao, cimet, so, šećer i brašno. Dobro sjedinite. Dobićete lepljivu smesu. Dodajte i seckane orahe pa rukama dobro promešajte. Utisnite smesu u kalup i ostavite preko noći u frižideru. Po želji, pre služenja pospite glazurom od čokolade.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus