Iskoristite sezonu bresaka i napravite odličan kolač od svega par sastojaka. Elegantan i ukusan, a baš se lako pravi. Preko keksa samo sipajte fil koji ste umutili, poređajte breskve i prelijte želatinom. To je sva nauka, a najbolje od svega je što namirnice za ovaj kolač uopšte nisu skupe. 

Sastojci:

  • 200 g piškota 
  • 200 ml mleka 

Za fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu 
  • 200 g breskvi 

Za dekoraciju:

  • 300 g breskvi 
  • 250 ml hladne vode
  • 15 g želatina 

Priprema:

Piškote umočite u mleko i poređajte u vatrostalnu posudu. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte sitno seckane breskve kojima ste prethodno oljuštili kožicu. Sipajte fil preko keksa. Preko poređajte breskve koje ste isekli na kriške. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri 15 minuta. Otopite na pari i sipajte preko voća. Ostavite u frižideru nekih 3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE