Čizkejk je jedan on najpopularnijih kolača koji može da se jede i leti i zimi. Lagan je i kremast, a ovo je malo izmenjena verzija. Obično se pravi od podloge od keksa, zatim kremastog fila od sira i na kraju gelirano voće ili čokoladna glazura. Sada izlomite keks, prelijte smesom od voća i na kraju sipajte fil od sira. Jednostavan, ukusan i elegantan ovaj čizkejk će vas osvežiti kada su napolju visoke temeprature.
Sastojci:
- 200 g višanja
- 150 g šećera
- 13 g želatina
- 100 ml vode
- 150 g keksa
- 150 g krem sira
- 70 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpu sipajte višnje i dodajte šećer, želatin (3 g) i vodu (50 ml). Kuvajte dok ne proključa, pa onda ostavite još 5 minuta. Mešajte povremeno. U vatrostalnu posudu sipajte keks koji ste malo izlomili i prelijte dobijenom smesom od voća. Zelatin (10 g) otopite sa vodom (50 ml) i ostavite da nabubri. Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku. Dobro umutite, pa dodajte želatin koji ste prethodno otopili na pari. Dobro sjedinite i sipajte preko voća, pa poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 60 minuta u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem