Čizkejk je jedan on najpopularnijih kolača koji može da se jede i leti i zimi. Lagan je i kremast, a ovo je malo izmenjena verzija. Obično se pravi od podloge od keksa, zatim kremastog fila od sira i na kraju gelirano voće ili čokoladna glazura. Sada izlomite keks, prelijte smesom od voća i na kraju sipajte fil od sira. Jednostavan, ukusan i elegantan ovaj čizkejk će vas osvežiti kada su napolju visoke temeprature. 

Sastojci:

  • 200 g višanja 
  • 150 g šećera 
  • 13 g želatina
  • 100 ml vode 
  • 150 g keksa 
  • 150 g krem sira 
  • 70 g šećera u prahu 
  • 250 ml slatke pavlake 

Priprema:

U šerpu sipajte višnje i dodajte šećer, želatin (3 g) i vodu (50 ml). Kuvajte dok ne proključa, pa onda ostavite još 5 minuta. Mešajte povremeno. U vatrostalnu posudu sipajte keks koji ste malo izlomili i prelijte dobijenom smesom od voća. Zelatin (10 g) otopite sa vodom (50 ml) i ostavite da nabubri. Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku. Dobro umutite, pa dodajte želatin koji ste prethodno otopili na pari. Dobro sjedinite i sipajte preko voća, pa poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 60 minuta u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE