U vrelim letnjim danima uvek nam više prijaju osvežavajući voćni kolači. Ovo je izvrstan predlog kako sebi i drugima da ulepšate dan. Napravite tortu sa piškotama koja se ne peče, a izgleda raskošnije od torti u poslastičarnicama.

Sastojci:

  • 300 g piškota
  • 200 ml mleka

Za fil:

  • 400 g maskarponea
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kašičica arome vanile
  • 600 ml slatke pavlake
  • 250 g malina
  • 30 g šećera

Za dekoraciju:

  • 80 g malina
  • 50 g jagoda
  • 50 g trešanja
  • listići mente

Priprema:

Uzmite kalup za čizkejk sa obručem i obložite dno i ivice piškotama koje ste umočili prethodno u mleko. Umutite slatku pavlaku, a u drugoj posudi umutite maskarpone, šećer u prahu i aromu vanile. Potom sjedinite obe smese i podelite na 2 jednaka dela.

U jedan deo dodajte prepržene maline sa šećerom. Preko piškota stavite prvo beli fil, pa fil od malina. Stavite u frižider na sat vremena. Kada se ohladi ukrasite voćem.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE