U vrelim letnjim danima uvek nam više prijaju osvežavajući voćni kolači. Ovo je izvrstan predlog kako sebi i drugima da ulepšate dan. Napravite tortu sa piškotama koja se ne peče, a izgleda raskošnije od torti u poslastičarnicama.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 400 g maskarponea
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašičica arome vanile
- 600 ml slatke pavlake
- 250 g malina
- 30 g šećera
Za dekoraciju:
- 80 g malina
- 50 g jagoda
- 50 g trešanja
- listići mente
Priprema:
Uzmite kalup za čizkejk sa obručem i obložite dno i ivice piškotama koje ste umočili prethodno u mleko. Umutite slatku pavlaku, a u drugoj posudi umutite maskarpone, šećer u prahu i aromu vanile. Potom sjedinite obe smese i podelite na 2 jednaka dela.
U jedan deo dodajte prepržene maline sa šećerom. Preko piškota stavite prvo beli fil, pa fil od malina. Stavite u frižider na sat vremena. Kada se ohladi ukrasite voćem.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus