Svi mi volimo da se počastimo popularnim "modernim" kolačima kao što su čizkejk ili mafini, ali ponekad se zaista zaželimo onih starinskih koji "imaju dušu". Upravo su takve oblande sa džemom od šljiva i filom od keksa i čokolade. Odlične, jednostavne, bez puno muke. Samo redovi hrskave oblande kojima domaći džem daje posebnu sočnost.
Sastojci:
- 2 lista oblande
- 250 g džema od šljiva
- 100 ml vode
- 100 g šećera
- 120 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g mlevenog keksa
- 150 g čokolade
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa mešajte dok ne provri, tako da vam se sav šećer rastopi. Kada krene da vri dodajte margarin i čokoladu, pa mešajte dok se u potpunisti ne rastope. Sklonite sa šporeta, pa sipajte mleveni keks i orahe i sve dobro sjedinite. Uzmite prvu oblandu, bogato je namažite džemom kad šljiva, pa namazite smesu od keksa i čokolade. Preko nje premažite još jedan sloj džema od šljiva, pa stavite drugi oblandu. Pritisnite nečim teškim i ostavite da se u potpunosti ohladi. Nakon toga secite na parčiće željene veličine i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem