Brauni i čizkejk su poslastice popularne u celom svetu, a nema ko ih ne voli. A kada se spoje u jedno dobija se pravo savršentvo kome niko ne može da odoli. Brauni čizkejk zaludeo je ceo svet, a kada ga budete probali shvatićete i zašto. Umesto klasične kore za čizkejk stavlja se čokoladni brauni i premazuje dobro poznatim filom od sira.
Sočan, kremast i čokoladan, a sastojci su i više nego jednostavni. Garantovano ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
Za brauni:
- 250 g maslaca
- 200 g čokolade
- 70 g brašna
- 80 g seckanih lešnika
- 200 g šećera
- 4 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 400 g krem sira
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Prvo pripremite brauni za koru. Na pari otopite čokoladu, maslac i šećer da se dobijete glatku kremu. Ostavite da se ohladi do sobne temperature. Sve suve sastojke izmešajte i lagano umešajte sa čokoladom. Jaja ulupajte, pa i njih dodajte u smesu, a na kraju ubacite i lešnike. Pecite u kalupu koji ste obložili pek papirom, oko 25 minuta na 180 stepeni. Kada se ispeče izvadite iz rerne da se hladi. Za to vreme pripremite fil. Krem sir umutite sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile, pa ga pomešajte sa pavlakom koju ste umutili u čvrst šlag. Kremu ravnomerno rasporedite preko ohlađene kore. Za glazuru čokoladu otopite sa uljem, da postane skroz tečna, pa je sipajte preko fila i lepo poravnajte. Čizkejk stavite u frižider da se stegne na neka dva sata, a zatim ga secite na parčiće i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus