Brauni spadaju u slatkiše koji se brzo spremaju, i za njih vam ne treba posebno kulinarsko umeće. Međutim, za čokoladne poslastice važi pravilo da su obično slatke i sadrže šećer. Zato, ukoliko želite zdraviju verziju braunija napravite je po receptu koji vam donosimo u nastavku.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 100 g brašna po izboru
- 50 g kakao praha (bez šećera)
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 50 ml kokosovog ulja
- 1 banana
Priprema:
Tikvicu izrendajte i ocedite od viška vode. U blender ili secko stavite brašno, kakao, jaja, kokosovo ulje i bananu. Ukoliko volite slađe kolače dodajte i šećer po ukusu. Mutite dok smesa ne postane kompaktna. Zatim tu smesu sipajte preko tikvica i dobro promešajte. Sipajte u pleh i pecite na 175°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa