Brauni spadaju u slatkiše koji se brzo spremaju, i za njih vam ne treba posebno kulinarsko umeće. Međutim, za čokoladne poslastice važi pravilo da su obično slatke i sadrže šećer. Zato, ukoliko želite zdraviju verziju braunija napravite je po receptu koji vam donosimo u nastavku.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 100 g brašna po izboru
  • 50 g kakao praha (bez šećera)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 50 ml kokosovog ulja
  • 1 banana

Priprema:

Tikvicu izrendajte i ocedite od viška vode. U blender ili secko stavite brašno, kakao, jaja, kokosovo ulje i bananu. Ukoliko volite slađe kolače dodajte i šećer po ukusu. Mutite dok smesa ne postane kompaktna. Zatim tu smesu sipajte preko tikvica i dobro promešajte. Sipajte u pleh i pecite na 175°C oko 35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE