Brauni spadaju u slatkiše koji se brzo spremaju, i za njih vam ne treba posebno kulinarsko umeće. Međutim, za čokoladne poslastice važi pravilo da su obično slatke i sadrže šećer. Zato, ukoliko želite zdraviju verziju braunija napravite je po receptu koji vam donosimo u nastavku.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 100 g brašna po izboru
- 50 g kakao praha (bez šećera)
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 50 ml kokosovog ulja
- 1 banana
Priprema:
Tikvicu izrendajte i ocedite od viška vode. U blender ili secko stavite brašno, kakao, jaja, kokosovo ulje i bananu. Ukoliko volite slađe kolače dodajte i šećer po ukusu. Mutite dok smesa ne postane kompaktna. Zatim tu smesu sipajte preko tikvica i dobro promešajte. Sipajte u pleh i pecite na 175°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem