Brauni spadaju u slatkiše koji se brzo spremaju, i za njih vam ne treba posebno kulinarsko umeće. Međutim, za čokoladne poslastice važi pravilo da su obično slatke i sadrže šećer. Zato, ukoliko želite zdraviju verziju braunija napravite je po receptu koji vam donosimo u nastavku.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 100 g brašna po izboru
- 50 g kakao praha (bez šećera)
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 50 ml kokosovog ulja
- 1 banana
Priprema:
Tikvicu izrendajte i ocedite od viška vode. U blender ili secko stavite brašno, kakao, jaja, kokosovo ulje i bananu. Ukoliko volite slađe kolače dodajte i šećer po ukusu. Mutite dok smesa ne postane kompaktna. Zatim tu smesu sipajte preko tikvica i dobro promešajte. Sipajte u pleh i pecite na 175°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus