Ljubitelji čokolade će se oduševiti ovim receptom, pogotovo što je priprema baš laka. Nema nikakvog pečenja, niti kuvanja fila, samo se sve dobro umuti. Uspeva i početnicima u kuhinji, a sem fantastičnog ukusa i prelepo izgleda, pa će delovati kao da je iz najluksuznijih poslastičarnica. Rashladite se i zasladite u vrelim letnjim danima ovom savršenom čokoladnom tortom.
Sastojci:
- 1 šolja slatke pavlake
- 1/4 šolje šećera u prahu
- 1/4 šolje kakaoa
- 1,5 kašičica instant kafe
- 1 šolja vrele vode
- rendana čokolada
- tamne kore za tortu
Priprema:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i kakaom. Kafu sipajte u neku posudu i prelijte vrelom vodom, pa dobro promešajte. U vatrostalnu posudu poređajte kore za tortu koje ste isekli na kvadrate, pa prelijte kafom, a zatim sipajte fil. Ponovo kore, kafa, fil i tako dok ne utrošite sav materijal. Poslednji red neka bude fil. Zatim pokrijte tortu i ostavite u frižideru pola sata do sat vremena. Pospite rendanom čokoladom.
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom