Mafini, pored toga što su veoma laki za pripremu daju mogućnost velikom broja kombinovanja različitih ukusa, bilo da se radi o slatkim ili slanim varijantama. Ovaj recept za mafine sa višnjama oduševiće sve ljubitelje starinskog kolača sa ovim osvežavajućim voćem. Uživaćete i u kombinaciji sastojaka i ukusa, tako da se nemojte iznenaditi ako budete vrlo brzo želeli repete. A i oduševićete vaše ukućane ili goste, a sigurno će vam svi tražiti recept.
Sastojci:
- 150 g višanja
- 2 jajeta
- 8 g vanilin šećera
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- 100 ml ulja
- 50 g jogurta
- 125 ml jogurta
- 220 g brašna
- 12 g praška za pecivo
Priprema:
U činiju dodajte jaja, vanilin šećer, šećer i so i mešajte dok se šećer ne rastopi. Postepeno dodajte ulje, jogurt, mleko, prašak za pecivo i brašno, pa mešajte dok smesa ne bude kompaktna i bez grudvica. Polovinu trešanja isecite na sitne komade koje ćete dodati u testo. U kalup za mafine dodajte korpice za pečenje, pa u svaku na dno stavite celu trešnju. Napunite testom više od polovine, a odozgo pospite naseckanim trešnjama. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu