Kada se spomene reč štrudla prva asocijacija vam je sigurno bakina kuhinja. Ovaj recept za čokoladnu štrudlu sa orasima je malo drugačiji od onog klasičnog, jer se umesto mešenog koristi lisnato testo, što je idealno ukoliko nemate previše vremena. Priprema je vrlo jednostavna, a krajnji rezultat će vas sigurno oduševiti.
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 150 g oraha
Priprema:
Odleđeno lisnato testo razvaljajte radnoj površini koju ste posulu brašnom, a čokoladu zajedno sa uljem otopite na pari i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Prohlađenu čokoladu premažite preko celog testa, ali ne do samih ivica. Sve pospite naseckanim orasima i jednostavno lagano urolajte. Štrudlu prebacite na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanon na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobije lepu zlatastu koricu. Kada je pečena ostavite da se prohladi, pa je po želji pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus