Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA: Jednostavna priprema starinskog slatkiša, a umesto džema koristite seckano voće biće još ukusnija

Autor Aleksandra Ljubičić

Jednostavan recept za štrudlu sa kajsijama.

 štrudla sa kajsijama.png Izvor: Printscreen/Youtube/One day One recipe

Sezona kajsija je u punom jeku, pa je idealan trenutak za pripremu letnjih poslastica sa ovim voćem u glavnoj ulozi. Danas vam donosimo recept za domaću štrudlu, koju kada probate zaboravićete na sve ostale.

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica ulja
  • pola kašičice jabukovog sirćeta
  • 2 kašike umućenog jajeta
  • 60 ml mlake vode 
  • 1/2 čepa ulja za premazivanje
  • 55 g suvog grožđa 
  • 1 šolja prezli
  • malo putera
  • 2 kašike vanilin šećera
  • 10 kajsija
  • 2 šake iseckanih badema ili listića badema
  • Šećer u prahu za ukrašavanje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešati brašno, so, ulje, sirće, jaje i mlaku vodu. Sve dobro varjačom promešajte, pa onda izradite testo rukama. Vratite testo u činiju, premažite sa pola čepa ulja i ostavite da odstoji pola sata.

Za to vreme pripremamo ostalo. Suvo grožđe potopite u mlakoj vodi i ostavite da odstoji 20 min. Prezle propržite na malo putera sa vanilinim šećerom. Kajsije očistite i iseckajte na komadiće.

Odstajalo testo istresite na površinu posutu brašnom, malo premesite pa razvucite oklagijom. Rastanjite ga što više možete, najpre oklagijom, pa rukama. Preko testa rasporedite pola smese od prezli. Dodajte kajsije na polovinu testa, preko isceđene suve grožđice i seckane bademe. Odozgo stavite ostatak prezli.

Savijte levu pa desnu ivicu, pa na kraju donju. Rolajte do vrha. Stavite štrudlu u pleh obložen pek papirom i premažite otopljenim puterom. Pecite na 180 stepeni 35 minuta. Ukrasite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti