Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDNOSTAVNA PITA SA ŠLJIVAMA: Sočna i mirisna, a uz jedan trik imaće još hrskaviju koricu

Autor Marija Brčić

Pita sa šljivama lako se pravi, a savršeno je sočna i ukusna.

 Pita sa šljivama Izvor: Shutterstock

Stigle su prve šljive i ovo omiljeno srpsko voće bi trebalo iskoristiti na najbolji način. Napravite sočnu pitu sa šljivama za čiju pripremu vam ne treba mnogo sastojaka i veoma je pristupačna. Uz dodatak cimeta imaće predivnu aromu, a pre pečenja je pospite smeđim šećerom koji će se karamelizovati, a pita će imati još hrskaviju koricu.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 700 g šljiva
  • 80 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 100 g prezli
  • 1 kašika cimeta
  • korica jednog limuna
  • 2 kašike žutog šećera

Možda će vas zanimati

Priprema:

Šljive očistite od koštica, isecite na četvrtine, pa ih stavite u dublji tiganj ili šerpu. Dodajte maslac i šećer i sve zajedno upržite da voće pustu sok i omekša. Kada šljive budu gotove dodajte im cimet i limunovu koricu. Jednu koru premažite uljem, pa odozgo stavite drugu koru, a zatim u jedan kraj rasporedite nadev sa šljivama. Pospite ih prezlama, pa lagano zamotajte. Postupak ponovite dok ne potrošite sav materijal. Pite ređajte u pleh obložen pek papirom, pospite ih smeđim šećerom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti