Ako želite da pripremite pljeskavice, a nemate dovoljnu količinu mesa, u njega možete da dodate jedan sastojak koji sigurno svaka domaćica ima, a to je krompir. Ako dodate pire u mleveno meso, napravićete veću količinu pljeskavica, pa ćete za male pare moći da nahranite celu porodicu. Potrebni su vam još i luk i jaja i eto odličnog i ukusnog obroka.Pljeskavice možete da poslužite sa salatom.
- Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1/2 kg krompira
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 jajeta
Priprema:
Crni i beli luk, kao i jaja sa sve začinima dobro izblendirajte. Krompir oljuštite i isecite, pa skuvajte. Gotov krompir procedite, pa dodajte u mleveno meso. Zatim dodajte i sastojke koje ste izblendirali i sve dobro sjedinite. Oblikujte pljeksavice i pržite na zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem