Ako želite da pripremite pljeskavice, a nemate dovoljnu količinu mesa, u njega možete da dodate jedan sastojak koji sigurno svaka domaćica ima, a to je krompir. Ako dodate pire u mleveno meso, napravićete veću količinu pljeskavica, pa ćete za male pare moći da nahranite celu porodicu. Potrebni su vam još i luk i jaja i eto odličnog i ukusnog obroka.Pljeskavice možete da poslužite sa salatom.
- Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1/2 kg krompira
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 jajeta
Priprema:
Crni i beli luk, kao i jaja sa sve začinima dobro izblendirajte. Krompir oljuštite i isecite, pa skuvajte. Gotov krompir procedite, pa dodajte u mleveno meso. Zatim dodajte i sastojke koje ste izblendirali i sve dobro sjedinite. Oblikujte pljeksavice i pržite na zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus