Različite vrste mesa se spremaju na različite načine, ali koje god da izaberete marinada je najvažnija. Domaćice retko kad mariniraju meso, jer ono treba da odstoji bar sat vremena u pacu, a najčešće i preko noći kako bi bilo sočno i ukusno. Ali, ovaj korak ne trebate da preskačete jer će omogućiti da i žilavo meso bude mekano kao duša. U nastavku teksta pročitajte koja su to tri sastojka najbolja da se dodaju u marinadu, ali da se koriste i zasebno za premazivanje mesa.
Majonez
Majonez je neizostavan kada želite da meso bude sočno i mekano. Sve što treba da uradite jeste da ga premažate sa obe strane, ostavite nekoliko sati da upije, a onda termički obradite. Možete da ga korsitite za pripremu roštilja, pečenog ili prženog mesa.
Senf
Senf ima ista svojstva kao i majonez, a daje i posebnu aromu. Koristi se na isti način, premazuje se meso sa obe strane, a onda se ostavlja da upije. Možete da mešate senf sa još nekoliko začina ako želite, a lovačke šnicle su preukusne ako se naprave na ovaj način.
Soda bikarbona
Veruje se da soda bikarbona može loše da utiče na ukus mesa, ali to je pogrešna pretpostavka. Ona ga takođe čini mekanim i sočnim, a sve što treba da uradite jeste da malu količinu utrljate u meso i ostavite par sati.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu