Različite vrste mesa se spremaju na različite načine, ali koje god da izaberete marinada je najvažnija. Domaćice retko kad mariniraju meso, jer ono treba da odstoji bar sat vremena u pacu, a najčešće i preko noći kako bi bilo sočno i ukusno. Ali, ovaj korak ne trebate da preskačete jer će omogućiti da i žilavo meso bude mekano kao duša. U nastavku teksta pročitajte koja su to tri sastojka najbolja da se dodaju u marinadu, ali da se koriste i zasebno za premazivanje mesa.
Majonez
Majonez je neizostavan kada želite da meso bude sočno i mekano. Sve što treba da uradite jeste da ga premažate sa obe strane, ostavite nekoliko sati da upije, a onda termički obradite. Možete da ga korsitite za pripremu roštilja, pečenog ili prženog mesa.
Senf
Senf ima ista svojstva kao i majonez, a daje i posebnu aromu. Koristi se na isti način, premazuje se meso sa obe strane, a onda se ostavlja da upije. Možete da mešate senf sa još nekoliko začina ako želite, a lovačke šnicle su preukusne ako se naprave na ovaj način.
Soda bikarbona
Veruje se da soda bikarbona može loše da utiče na ukus mesa, ali to je pogrešna pretpostavka. Ona ga takođe čini mekanim i sočnim, a sve što treba da uradite jeste da malu količinu utrljate u meso i ostavite par sati.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus