Zimnica se uveliko priprema, a pored specijaliteta za koje se odlučite treba da pripremite i tegle. Ako tegle nisu sterilisane kako treba zimnica može da propadne, kao i vaš trud i vreme. Zato prvo pripremite njih, a Džejmi Oliver je otkrio najlakši način da ih sterilišete. Sve što treba da uradite jeste da zagrejete rernu na 180°C, a onda i da u nju stavite oprane telge koje ste složili na pleh i ostavite ih unutra 10 minuta. One ne smeju da se dodiruju. Poklopce sterilizujte tako što ćete ih ubaciti u ključalu vodu na 10 minuta.
Ako koristite tegle koje na sebi imaju etikete, postoji super caka da se i njih rešite. Ako i vas nervira što nikada u potpunosti ne možete da ih skinete bez da ostanu tragovi lepka, imamo jednostavan trik koji će vam olakšati ovaj posao.
- Sastojci:
- soda bikarbona
- ulje
Priprema:
Sve što treba da uradite jeste da pomešate jednake delove sode bikarbone i ulja da dobijete pastu, otprilike pola šolje. Nakon toga nanesite pastu na svaku teglu sa kojih ste prethodno sknuli etikete i ostali su tragovi lepka. Ostavite tako nekih 10 minuta, a zatim mokrom krpom jednostavno uklonite pastu sa kojom će otići i lepak. Nakon toga tegle dobro operite toplom vodom i deterdžentom i spremne su za pripremu zimnice.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus