Zimnica se uveliko priprema, a pored specijaliteta za koje se odlučite treba da pripremite i tegle. Ako tegle nisu sterilisane kako treba zimnica može da propadne, kao i vaš trud i vreme. Zato prvo pripremite njih, a Džejmi Oliver je otkrio najlakši način da ih sterilišete. Sve što treba da uradite jeste da zagrejete rernu na 180°C, a onda i da u nju stavite oprane telge koje ste složili na pleh i ostavite ih unutra 10 minuta. One ne smeju da se dodiruju. Poklopce sterilizujte tako što ćete ih ubaciti u ključalu vodu na 10 minuta.
Ako koristite tegle koje na sebi imaju etikete, postoji super caka da se i njih rešite. Ako i vas nervira što nikada u potpunosti ne možete da ih skinete bez da ostanu tragovi lepka, imamo jednostavan trik koji će vam olakšati ovaj posao.
- Sastojci:
- soda bikarbona
- ulje
Priprema:
Sve što treba da uradite jeste da pomešate jednake delove sode bikarbone i ulja da dobijete pastu, otprilike pola šolje. Nakon toga nanesite pastu na svaku teglu sa kojih ste prethodno sknuli etikete i ostali su tragovi lepka. Ostavite tako nekih 10 minuta, a zatim mokrom krpom jednostavno uklonite pastu sa kojom će otići i lepak. Nakon toga tegle dobro operite toplom vodom i deterdžentom i spremne su za pripremu zimnice.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem