Zimnica se uveliko priprema, a pored specijaliteta za koje se odlučite treba da pripremite i tegle. Ako tegle nisu sterilisane kako treba zimnica može da propadne, kao i vaš trud i vreme. Zato prvo pripremite njih, a Džejmi Oliver je otkrio najlakši način da ih sterilišete. Sve što treba da uradite jeste da zagrejete rernu na 180°C, a onda i da u nju stavite oprane telge koje ste složili na pleh i ostavite ih unutra 10 minuta. One ne smeju da se dodiruju. Poklopce sterilizujte tako što ćete ih ubaciti u ključalu vodu na 10 minuta.
Ako koristite tegle koje na sebi imaju etikete, postoji super caka da se i njih rešite. Ako i vas nervira što nikada u potpunosti ne možete da ih skinete bez da ostanu tragovi lepka, imamo jednostavan trik koji će vam olakšati ovaj posao.
- Sastojci:
- soda bikarbona
- ulje
Priprema:
Sve što treba da uradite jeste da pomešate jednake delove sode bikarbone i ulja da dobijete pastu, otprilike pola šolje. Nakon toga nanesite pastu na svaku teglu sa kojih ste prethodno sknuli etikete i ostali su tragovi lepka. Ostavite tako nekih 10 minuta, a zatim mokrom krpom jednostavno uklonite pastu sa kojom će otići i lepak. Nakon toga tegle dobro operite toplom vodom i deterdžentom i spremne su za pripremu zimnice.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa