Čokoladni ganaš je preliv za kolače i torte, a koriste ga skoro svi poslastičari. Sprema se od 2 sastojka i bitno je da koristite kvalitetne namirnice, jer su one bitne za uspeh. Ono što vam je potrebno za pripremu ganaša su čokolada (najbolje je da koristite onu sa 70% kakaoa) i slatka pavlaka. Odnos sastojaka zavisi od toga za šta ga koristite, pa ako ćete njime prelivati tortu biće vam potrebno 100 g čokolade i 200 ml slatke pavlake. Ako koristite za kolače ili praline biće vam potrebno 200 g čokolade i 100 ml slatke pavlake. Za tortu treba da bude tečniji kako bi se lakše razmazao, dok za kolače treba da bude čvršći kako bi oni bili ukusniji.
Takođe, kada tortu prelivate čokoladnim ganašem bitno je da je on dobro ohlađen, ali da je i dalje u tečnom stanju, jer samo tako neće pucati dok sečete parčiće.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus