Ako volite morske plodove, ali niste sigurni da ćete ih dobro napraviti sami kod kuće, mi vam u nastavku teksta otkrivamo koje su to osnovne greške. Ako povedete računa o tome, morski plodovi će uspeti i početnicima, a biće ukusni kao da su ih profesionalci spremali.
Pročitajte i kako da napravite lignje.
1) Predugo ih kuvate
Morski plodovi postaju čvrsti, gumeni i gube ukus kada se prekuvaju. Za škampe važi poseban trik, a to je da pazite na oblik. Kada se uviju u oblik „C“, spremni su za jelo, ali oblik „O“ znači da su prekuvani.
2) Kupujete sveže morske plodove
Uvek je bolje da izaberete sveže morske plodove od onih smrznutih, jer je značajna razlika u ukusu, kao i nutritivnim vrednostima.
3) Marinirajte ih
Marinada se pravi od maslinovog ulja i kiseline (poput citrusa ili sirćeta) plus vašeg omiljenog sušenog ili svežeg bilja i začina. Takođe možete da dodate slatki element kao što je med, smeđi šećer ili čak puter od kikirikija. Mariniranje morskih plodova se razlikuje od drugih proteina - bolje je manje vremena kako kiselina ne bi uticala na ukus! Preporučujemo i da sačuvate manju količinu marinade koju možete da koristite za prelivanje morskih plodova.
4) Tiganj mora da bude vreo
Obavezno tiganj dobro zagrejte pre nego što ubacite morske plodove. Kada je dovoljno zagrejan morski plodovi će se lakše okretati.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus