Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ ZA 5 MINUTA: Biće kremast i punog ukusa, a sve sastojke već imate kod kuće (VIDEO)

Autor Marija Brčić

Evo kako da napravite domaći majonez za bukvalno 5 minuta.

 Kako se pravi domaći majonez Izvor: Shutterstock

Recept za majonez nastao je sasvim slučajno u Francuskoj 1756. godine i dobije je ime po vojvodi Mahonu. Njegovom tadašnjem kuvaru je žumance nehotice upalo u ulje, a kada ih je umutio dobio je hladan sos kojim je vojvoda bio oduševljen. Nedugo zatim svojim ukusom je osvojio celu Evropu, a potom i svet. Iako se od tada recept nadograđivao, osnovni sastojci su i dalje tu.

Danas u prodavnicama postoje razne vrste majoneza, ipak je najbolji onaj domaći koji ste sami napravili, bez dodatih aditiva i konzervansa. Pripremljen po ovom receptu bukvalno je spreman za 5 minuta.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 20 ml limunovog soka
  • 20 ml sirćeta
  • 210 ml ulja
  • prstohvat soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

U činiji pomešajte celo jaje, dodajte prstohvat soli, sipjate limunov sok, sirće i ulje. Štapnim mikserom mutite na najjačoj brzini dok smesa ne postane gusta. Ukoliko ima potrebe dodajte još soli po ukusu. Prespite ga u činijicu, a ukoliko ne pojedete sve odjednom čuvajte ga poklopljenog u frižideru. Ukoliko vam je potrebna veća količina za pripremu salata samo udvostručite sastojke.

Pogledajte

00:30
majonez spreman za 5 minuta
Izvor: tiktok/cookist
Izvor: tiktok/cookist

 Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti