Sezona malina je uveliko počela, a pored toga što su ove crvene bobice ukusne, veoma su zdrave. Ovo bobičasto voće puno je antioksidanata koje povoljno utiču na naš organizam.
Iako se od njih prave prelepi džemovi, slatko i sok, koji nam omogućava da uživamo u njihovom ukusu i zimi, nazdravije je da ih zamrznete, jer se tako najbolje čuvaju svi vitamini.
Samo zamrzavanje malina nije teško i uz nekoliko jednostavnih koraka sačuvaćete cele plodove, koje kasnije možete da odledite kad god poželite.
Prvo što treba da uradite je da odabere zdrave plodove bez oštećenja i da odvojite one koje su počele da propadaju i trule. Pažljivo ih operite pod mlazom vode i ostavite da se osuše. Lagano i pažljivo maline poređajte na pleh koji može da vam stane u zamrzivač.
Stavite ih u led na7-8 sati, a možete i duže. Kada su se u potpunosti zaledile, prebacite ih u čiste kese, koje ćete zatvoriti i iz njih lagano izbacite vazduh, pa ih vratite u zamrzivač. Vodite računa da preko njih ne stavljate ništa teško da ih ne biste zgnječili.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus