Pečeno pile će zauzeti centralno mesto na prazničnom stolu, ako ga spremite sa posebnom marinadom koja je ključna za ukus. Uz pečeno pile možete da napravite i arapsku salatu, koja je osvežavajuća i odlično ide uz meso. Ako ispratite ovaj recept vaše pečenopile će biti takvo da će prsti da se lepe za koricu.
Sastojci:
- 1 celo pile
- 1 kg mandarina
- 2 kašike meda
- soja sos - po ukusu
- peršun, mirođija
- korijander - po ukusu
- maslinovo ulje
- So
- Biber
Recept za pečeno pile sa hrskavom korom:
Pripremite mandarine i začine
Za pečeno pile sa hrskovom korom, morate koru mandarine da narendade na sitno rende. Napravite sok od mandarina. Isecite korijander, peršun i mirođiju. Dodajte jednu kašiku maslinovog ulja i soja sosa.
Premažite pile
Promešati marinadu i preliti preko piletine. Piletinu takođe dobro natrljajte solju, biberom i korom od mandarine. Prebacite u duboku posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 1 dan.
Napravite sos
Pre nego što ispečete hrskavu piletinu u rerni, potrebno je da napravite ukusan sos. Med, sok od mandarine i koru stavite na vatru i prokuvajte. Prelijte piletinu i ostavite da odstoji 5 minuta.
Ispecite pile
U ovom trenutku zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite piletinu da se peče u rerni 55 minuta. Ako ostane sos od mandarina, možete njime preliti vruću piletinu i ostaviti u rerni još 5 minuta. Kora će biti hrskava i neverovatno ukusna. Uživajte u pečenom piletu!
Saznajte kako da napravite PILEĆI ROLAT SA NAROM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem