Pečeno pile će zauzeti centralno mesto na prazničnom stolu, ako ga spremite sa posebnom marinadom koja je ključna za ukus. Uz pečeno pile možete da napravite i arapsku salatu, koja je osvežavajuća i odlično ide uz meso. Ako ispratite ovaj recept vaše pečenopile će biti takvo da će prsti da se lepe za koricu.

Sastojci:

  • 1 celo pile
  • 1 kg mandarina
  • 2 kašike meda
  • soja sos - po ukusu
  • peršun, mirođija
  • korijander - po ukusu
  • maslinovo ulje
  • So
  • Biber

Recept za pečeno pile sa hrskavom korom:

10:46
Korak 1

Pripremite mandarine i začine

Za pečeno pile sa hrskovom korom, morate koru mandarine da narendade na sitno rende. Napravite sok od mandarina. Isecite korijander, peršun i mirođiju. Dodajte jednu kašiku maslinovog ulja i soja sosa.

10:49
Korak 2

Premažite pile

Promešati marinadu i preliti preko piletine. Piletinu takođe dobro natrljajte solju, biberom i korom od mandarine. Prebacite u duboku posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 1 dan.

10:50
Korak 3

Napravite sos

Pre nego što ispečete hrskavu piletinu u rerni, potrebno je da napravite ukusan sos. Med, sok od mandarine i koru stavite na vatru i prokuvajte. Prelijte piletinu i ostavite da odstoji 5 minuta.

10:50
Korak 4

Ispecite pile

U ovom trenutku zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite piletinu da se peče u rerni 55 minuta. Ako ostane sos od mandarina, možete njime preliti vruću piletinu i ostaviti u rerni još 5 minuta. Kora će biti hrskava i neverovatno ukusna. Uživajte u pečenom piletu!

Saznajte kako da napravite PILEĆI ROLAT SA NAROM

BONUS VIDEO:

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno! Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.