Svaki ručak ukusniji je uz prilog. Arapaska salata zdrava je i osvežavajuća, a možete je jesti za užinu ili laganu večeru. U recept idu i crne masline,luk, šargarepa i zelena rimska salata. Ukoliko je ne možete naći, možete koristiti i običnu zelenu salatu. Ukus salate dodatno poboljšava kukuruz šećerac.

Sastojci:

  • 2 krastavca
  • 2 paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 struk zelene rimske salate
  • 1/2 šargarepe
  • 1/2 šolje kukuruza šećerca
  • 1/2 šolje crne masline
  • 1 kašičica bibera
  • 2 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli

Recept za arapsku salatu:

Iseckajte krastavac, paradajz i crni luk. Zelenu salatu operite i iseckajte. Šargarepu izrendajte na duža rezanca, a masline iseckajte na tanke kolutiće. Sve sastojke za salatu zajedno sa kukuruzom šećercem stavite u veću posudu jedne do drugih i prelijte ih isceđenim limunom. Dodajte so u salatu, biber, maslinovo ulje, pa sjedinite sve sastojke. Preporučujemo i obrok salatu sa toretelinama i povrćem.

BONUS VIDEO:

Salata od krastavca tiktok/feelgoodfoodie

 Izvor: StvarUkusa