Tartar sos većina ljudi voli, kremast je, a opet osvežava. Uz pečeno pile sa hrskavom koricom će ići odlično kao dopuna. Napravite tartar sos brzo i poslužite u činiji, može da se umače čips ili da se jede uz pečenje. Evo najboljeg načina da ga napravite:

Sastojci:

  • 8 srednjih kiselih krastavaca
  • 3 čena belog luka
  • 2 struka mirođije
  • 3 supene kašike majoneza
  • 1 supenu kašiku limunovog soka

Recept za tartar sos:

11:42
Korak 1

Ubacite sastojke u blender

Za tartar sos u blender ubacite kisele krastavce, beli luk, mirođiju, majonez, limunov sok. Uključite blender i miskirajte dok ne postigne tečnu konzistenciju i ne sjedine se sastojci.

11:46
Korak 2

Izvadite sos iz blendera i poslužite ga

Tartar sos možete da jedete uz čips, tostirani hleb, piletinu, svinjetinu ili već po želji. Uživajte!

Pročitajte kako da napravite PILEĆI ROLAT SA NAROM

BONUS VIDEO:

Zapečena piletina u bešamel sosu Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.