Topla čokolada sa cimetom i medom je unapređena verzija ovog klasičnog napitka, koja je toliko aromatična zbog začina i punog ukusa koji joj dodatno daje med. Ako volite toplu čokoladu isprobajte i kako Italijani prave toplu čokoladu. Topla čokolada sa cimetom i medom se vrlo jednostavno pravi, pročitajte kako!

Sastojci:

  • 30 g punomasnog mleka
  • 6 kašika kakao praha
  • 2 kašike meda (dodajte još 2 supene kašike po ukusu)
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice čili praha
  • 1/4 kašičice mlevenog kajenskog luka
  • prstohvat morske soli
  • 1/2 šolje slatke pavlake za šlag (opciono)
  • štapići cimeta za ukras

Recept za toplu čokoladu sa cimetom i medom:

11:46
Korak 1

Zagrejte mleko sa kakaom

Za toplu čokoladu sa cimetom i medom, pre svega sipajte mleko u lonac srednje veličine i stavite na vatru srednje temperature. Umutite kakao, med i začine. Nastavite da mutite dok mleko ne postane vruće. Probajte i dodajte još meda u toplu čokoladu, ako je potrebno.

11:49
Korak 2

Umutite šlag i ukrasite toplu čokoladu

U međuvremenu, umutite slatku pavlaku za šlag. Toplu čokoladu sipajte u šolje, dodajte kašičicu šlaga i štapić cimeta i završite sa prstohvatom čilija u prahu. Uživajte u toploj čokoladi sa cimetom i medom!

Saznajte kako da POBOLJŠATE UKUS TOPLE ČOKOLADE NA 12 NAČINA

BONUS VIDEO:

Tviks desert u čaši nstagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.