Topla čokolada sa cimetom i medom je unapređena verzija ovog klasičnog napitka, koja je toliko aromatična zbog začina i punog ukusa koji joj dodatno daje med. Ako volite toplu čokoladu isprobajte i kako Italijani prave toplu čokoladu. Topla čokolada sa cimetom i medom se vrlo jednostavno pravi, pročitajte kako!
Sastojci:
- 100 ml punomasnog mleka
- 6 kašika kakao praha
- 2 kašike meda (dodajte još 2 supene kašike po ukusu)
- 1/2 kašičice mlevenog cimeta
- 1/2 kašičice ljute papričice
- prstohvat bibera, po želji
- prstohvat morske soli
- 120 ml slatke pavlake za šlag (opciono)
- štapići cimeta za ukras
Recept za toplu čokoladu sa cimetom i medom:
Zagrejte mleko sa kakaom
Za toplu čokoladu sa cimetom i medom, pre svega sipajte mleko u lonac srednje veličine i stavite na vatru srednje temperature. Umutite kakao, med i začine. Nastavite da mutite dok mleko ne postane vruće. Probajte i dodajte još meda u toplu čokoladu, ako je potrebno.
Umutite šlag i ukrasite toplu čokoladu
U međuvremenu, umutite slatku pavlaku za šlag. Toplu čokoladu sipajte u šolje, dodajte kašičicu šlaga i štapić cimeta i završite sa prstohvatom čilija u prahu. Uživajte u toploj čokoladi sa cimetom i medom!
Saznajte kako da POBOLJŠATE UKUS TOPLE ČOKOLADE NA 12 NAČINA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.