Topla čokolada sa cimetom i medom je unapređena verzija ovog klasičnog napitka, koja je toliko aromatična zbog začina i punog ukusa koji joj dodatno daje med. Ako volite toplu čokoladu isprobajte i kako Italijani prave toplu čokoladu. Topla čokolada sa cimetom i medom se vrlo jednostavno pravi, pročitajte kako!

Sastojci:

  • 100 ml punomasnog mleka
  • 6 kašika kakao praha
  • 2 kašike meda (dodajte još 2 supene kašike po ukusu)
  • 1/2 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice ljute papričice
  • prstohvat bibera, po želji
  • prstohvat morske soli
  • 120 ml slatke pavlake za šlag (opciono)
  • štapići cimeta za ukras

Recept za toplu čokoladu sa cimetom i medom:

11:46
Korak 1

Zagrejte mleko sa kakaom

Za toplu čokoladu sa cimetom i medom, pre svega sipajte mleko u lonac srednje veličine i stavite na vatru srednje temperature. Umutite kakao, med i začine. Nastavite da mutite dok mleko ne postane vruće. Probajte i dodajte još meda u toplu čokoladu, ako je potrebno.

11:49
Korak 2

Umutite šlag i ukrasite toplu čokoladu

U međuvremenu, umutite slatku pavlaku za šlag. Toplu čokoladu sipajte u šolje, dodajte kašičicu šlaga i štapić cimeta i završite sa prstohvatom čilija u prahu. Uživajte u toploj čokoladi sa cimetom i medom!

Saznajte kako da POBOLJŠATE UKUS TOPLE ČOKOLADE NA 12 NAČINA

BONUS VIDEO:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Tviks desert u čaši Izvor: Tviks desert u čaši

StvarUkusa/L.S.