Riblja čorba koja se brzo i lako pravi, odlična je ako ste u žurbi. Ključni sastojci ove čorbe su belo vino i riblji bujon. Ako želite da potrošite malo više vremena isprobajte riblju čorbu po receptu starih alasa. Ova verzija riblje čorbe najbolja je sa morskom belom ribom. Pročitajte kako da na brzinu napravite riblju čorbu!
Sastojci:
- 6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 srednji luk, seckani
- 3 velika čena belog luka, mlevena
- 200 g svežeg lista peršuna, seckanog
- 200 g svežeg seckanog paradajza
- 2 kašičice paradajz pirea, opciono
- 65 g ribljeg bujona
- 60 ml suvog belog vina
- 50 g čvrstih fileta bele ribe isečenih na komade
- Prstohvat sušenog origana
- Prstohvat mirođije
- 1/8 kašičice tabasko sosa
- 1/8 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 1 kašičica soli
Recept za brzu i laku riblju čorbu:
Na maslinovom ulju propržite luk
Započnite prirpemu riblje čorbe tako što ćete da zagrejete maslinovo ulje u velikom loncu sa debelim dnom na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte 4 minuta. Dodajte beli luk i kuvajte još minut. Dodajte peršun i mešajte 2 minuta. Dodajte paradajz i paradajz pire i lagano kuvajte još 10-ak minuta.
Napravite riblju čorbu
Dodajte riblji bujon, suvo belo vino i ribu. Pustite da proključa i ostavite da se krčka dok se riba ne skuva i lako se raspadne, oko 3 do 5 minuta. Dodajte začine - so, biber, origano, mirođiju i tabasko. Dodajte još soli i bibera po ukusu u riblju čorbu.
Poslužite čorbu
Sipajte u pojedinačne činije i poslužite. Uživajte u ribljoj čorbi!
Saznajte kako se praviRIBLJA ČORBA NA BRAZILSKI NAČIN - NAJBOLJE POSNO PREDJELO
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem