Slani rolati su najbolje rešenje ako vam dolaze gosti na okupljanje. Lako se spremaju, a ukusi mogu da budu različiti. Najlakši za spremanje su slani rolati sa tortiljama, ali mi vam danas donosimo najbolji recept za praznični slani rolat sa piletinom. Ne postoji osoba kojoj se neće dopasti, a ne morate da imate puno kulinarskog iskustva kako bi ovo predjelo bilo savršeno ukusno.
Sastojci:
- 300 g tvrdog sira (po želji)
- 3 jajeta
- 3 kašike kisele pavlake
- 500 g pilećih grudi
- 1 crni luk
- 1-2 kašičice suvog peršuna
Recept za praznični slani rolat sa piletinom:
Kako se pravi podloga za rolat
Umutite jaja sa pavlakom, pa dodajte rendani sir, peršun, so i biber. Lepo promešajte, pa dobijenu smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta.
Napravite punjenje za rolat
Piletinu ubacite u blender i dobro izblendirajte, a crni luk iseckajte i pržite dok ne omekša. Zatim ga procedite kako biste uklonili višak ulja i dodajte ga u piletinu. Promešajte, pa začinite po želji. Premažite dobijenu smesu preko podloge za rolat i čvrsto urolajte.
Pecite rolat
Pokrijte rolat aluminijumskom folijom i pecite na 180°C oko 20-30 minuta. Nakon toga skinite foliju i pecite još 3 minuta.
Pročitajte i ovo: Šareni slani rolat
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus