Za prave gurmane nema ničeg lepšeg od mekanihsvinjskih rebara. Ova sočna svinjska rebra peku se u začinjenom sosu. Priprema je laka, a meso je toliko mekano da se može odvojiti kašikom! Sos će se naročito dopasti ljubiteljima začinjene hrane - sprema se sa sirćetom, kečapom, sojininim sosom, medom i belim lukom.
Sastojci:
- 500 g svinjskih rebara sa kostima
- so po ukusu
- biber po ukusu
- ulje
- suvi biljni začini po ukusu
- malo sirćeta
- Za sos:
- 140 ml kečapa
- 35 ml jabukovog sirćeta
- 2-3 kašike meda
- 1 kašika sojinog sosa
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica belog luka u prahu
Recept za sočna svinjska rebarca u slatko-kiselom sosu:
Svinjska rebra posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte malo sirćeta i ulja po želji, pa utrljajte rukama začine. Obmotajte svinjska rebra u alu foliju, pa pecite na 200°C oko 1 sat. Pomešajte sastojke za sos - kečap, jabukovo sirće, med, sojin sos, senf i beli luk u prahu. Premažite svinjska rebra sa obe strane, pa pecite još 10-15 minuta na temperaturi 220-240°C. Preporučujemo i svinjska rebarca kao iz kafane, sa karamelizovanom koricom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus