Mekani pileći uštipci uvek su dobro rešenje za ručak. Brzo se spremaju, a ukus se dopada svim generacijama. Možete ih spremati sa krompirom, ali i u slatkom sosu sa medom i kečapom. U recept ide i sojin sos, a ukus pilećih medaljona je bogat i kao iz restorana.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • Za testo:
  • 120 g pšeničnog brašna
  • 150 ml vode
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • Za sos:
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml kečapa
  • 2 kašike meda
  • 20 ml sojinog sosa

Recept za pileće uštipke u slatkom sosu:

Isecite pileći file na kockice, pa posolite i dodajte beli luk u prahu. Sjedinite sastojke dobro rukama. U drugoj posudi pomešajte pšenično brašno, vodu, jaje, umutite, pa ubacite so, beli luku prahu i suvi kvasac. Ubacite iseckanu piletinu, promešajte, pa je ispržite u dubokom ulju dok uštipci ne poprime zlatno-žutu boju. Vadite šupljikavom kašikom pileće uštipke i ređajte po ubrusu. U drugi tiganj sipajte malo ulja, zagrejte na laganijoj vatri pa dodajte iseckan beli luk, promešajte, pa ubacite kečap, med i sojin sos. Ubacite pileće uštipke, promešajte i služite.

BONUS VIDEO:

Kurir Kako se sprema rolovana piletina?

 Izvor: StvarUkusa/J.K.