Ideja za ručak nikad dosta, a danas vam donosimo sjajan recept za batake. Njih možete da spremite na milion načina, ali ako želite da napravite neverovatno sočno meso, onda ih dodajte u sos od paradajza i pavlake. Prvo ih marinirajte, a onda ispržite i kratko krčkajte u sosu. Za ovaj ručak sa batacima će vam biti potrebno nekih pola sata, a uspeće svima.

Sastojci:

  • 6 bataka
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 paprike
  • 15 čeri paradajza
  • 150 g seckanog pelata
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • ruzmarin
  • peršun
  • malo slatke paprika

Recept za batake u sosu od pavlake i paradajza:

9:40
Korak 1

Marinirajte meso

Batake posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom. Utrljajte ulje, pa okrenite sa druge strane. Ponovite postupak, pa batake stavite u posudu i marinirajte nekih pola sata.

9:40
Korak 2

Ispržite batake 

U tiganju istopite puter i dodajte ulje, pa ispržite batake. Uzmite grančicu ruzmarina, pređite po mesu njom, pa je ubacite u tiganj. Izvadite batake iz tiganja, a ruzmarin bacite. 

9:40
Korak 3

Napravite sos

U isti tiganj dodajte seckani crni luk i cele čenove očišćenog belog luka. Promešajte grančicom ruzmarina, pa ga ubacite unutra. Kad luk omekša dodajte seckanu papriku koju ste iseckali i promešajte. Kada i paprika omekša dodajte čeri paradajz isečen na pola, kao i pelat i sve lepo promešajte. Kada sos krene da krčka izvadite ruzmarin, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite, pa promešajte i krčkajte još 10-ak minuta. Vratite meso i prelijte sosom. 

Pročitajte i ovo: Sočni bataci iz rerne

BONUS VIDEO: 

instagram/zalogaj_mr Kako se prave pilav i domaća supa

(StvarUkusa/S.B.)