Ideja za ručak nikad dosta, a danas vam donosimo sjajan recept za batake. Njih možete da spremite na milion načina, ali ako želite da napravite neverovatno sočno meso, onda ih dodajte u sos od paradajza i pavlake. Prvo ih marinirajte, a onda ispržite i kratko krčkajte u sosu. Za ovaj ručak sa batacima će vam biti potrebno nekih pola sata, a uspeće svima.
Sastojci:
- 6 bataka
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 paprike
- 15 čeri paradajza
- 150 g seckanog pelata
- 200 ml pavlake za kuvanje
- ruzmarin
- peršun
- malo slatke paprika
Recept za batake u sosu od pavlake i paradajza:
Marinirajte meso
Batake posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom. Utrljajte ulje, pa okrenite sa druge strane. Ponovite postupak, pa batake stavite u posudu i marinirajte nekih pola sata.
Ispržite batake
U tiganju istopite puter i dodajte ulje, pa ispržite batake. Uzmite grančicu ruzmarina, pređite po mesu njom, pa je ubacite u tiganj. Izvadite batake iz tiganja, a ruzmarin bacite.
Napravite sos
U isti tiganj dodajte seckani crni luk i cele čenove očišćenog belog luka. Promešajte grančicom ruzmarina, pa ga ubacite unutra. Kad luk omekša dodajte seckanu papriku koju ste iseckali i promešajte. Kada i paprika omekša dodajte čeri paradajz isečen na pola, kao i pelat i sve lepo promešajte. Kada sos krene da krčka izvadite ruzmarin, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite, pa promešajte i krčkajte još 10-ak minuta. Vratite meso i prelijte sosom.
Pročitajte i ovo: Sočni bataci iz rerne
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera