Ideja za ručak nika dosta, pogotovo ako su sastojci jeftini. Za nedeljni ručak napravite belo meso pečeno sa tikvicom u sosu od pavlake. Pospite ga i sirom, a ovako pripremljeno belo meso i tikvice će se dopasti i najmlađima. Za sastojke vam je potrebno manje od 1.000 dinara, a ako želite možete da dodate još neko povrće po vašoj želji.
Sastojci:
- 1 pileći file
- 1 tikvica
- 3 jajeta
- 200 ml pavlake
- 1 paradajz
- 100 g sira
Recept za pečeno belo meso sa tikvicom:
Pripremite belo meso i tikvice
Belo meso isecite na kockice, pa posolite i pobiberite, možete i malo da nauljite. Ako želite dodajte još neke začine. Tikvicu isecite na kolutove, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Obrišite ih ubrusom.
Ređajte sastojke u tepsiju
U vatrostalnu ili zemljanu posudu poređajte tikvice, pa meso. Začinite po želji, a bilo bi dobro da dodate i beli luk u prahu. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i sipajte preko.
Pecite belo meso
Paradajz isecite na kolutove i poređajte preko. Sve to pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na 180°C nekih 40 minuta.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem