Ako želite da spremite izvrstan ručak koji vas neće koštati puno, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Napravite belo meso i tikvice zapečene u rerni, ali malo drugačije nego do sada. Ne postoji osoba koja će odbiti da proba ovako pripremljeno belo meso, a u kombinaciji sa tikvicom je pun pogodak.

  • Sastojci:
  • 1 tikvica
  • 4 jajeta
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 2 pileća filea
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 crni luk
  • 150 g tvrdog sira

Priprema: 
Tikvicu isecite na kolutove, pa posolite i ostavite da pusti vodu, nekih 15 minuta. Nakon toga ih dobro obrišite ubrusom. Belo meso isecite na kockice, pa stavite u posudu i prelijte mlekom. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta. Uzmite manju okruglu posudu, pa deo u koji se sipa hrana okrenite nadole, pa stavite na aluminijumsku foliju i krajeve savijte oko posude. Pogledajte video, a možete da koristite i neku manju tepsiju ako imate. U posudice poređajte tikvice, poboberite, pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Zatim iseckajte crni luk na rebarca i stavite preko tikvica. Sledeći sloj je meso koje ste procedili, pa posolite i pobiberite. Prelijte jajima koja ste umutili sa kiselom pavlakom. Izrendajte sir i pospite preko. Pecite na 180°C oko 40 minuta. 

BONUS VIDEO:

Instagram/Fooodkings Kako se pravi puter piletina

Izvor: Stvar ukusa