Gulaš je tradicionalno mađarsko jelo koje se sprema od nekoliko vrsta mesa, ali ako želite da probate i letnju verziju, mi predlažemo ovaj recept. Napravite lagani gulaš sa belim mesom, tikvicama i paradajzom u kojem će uživati cela porodica. Ovo jelo na kašiku ne mora da se krčka kao i originalni gulaš, a jednako je ukusan. 

  • Sastojci: 
  • 300 g pilećeg filea 
  • 2 tikvice 
  • 3 paradajza 
  • 3 čena belog luka 
  • 150 ml vode 
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1 veza peršuna 

Priprema: 

Isecite meso na kockice, pa propržite na malo ulja. Kada je meso gotovo dodajte tikvice isečene na kockice, kao i seckani paradajz. Promešajte i kuvajte par minuta da povrće pusti sok. Posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i sipajte vodu. Promešajte i poklopite, pa kuvajte na srednjoj temepraturi. Posle pola sata dodajte seckani beli luk, opet promešajte i poklopite. Nastavite da kuvate još nekih 10 minuta. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom. 

BONUS VIDEO: 

SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame! Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa