Slavska šunkaglazirana medom i marmeladom od breskve je posebna upravo zbog svoje glazure. Predstavlja savršen spoj slatkog i slanog. Možete da koristite marmeladu po želji, a mlevena paprika će malo da ispari tokom pečenja i da pruži dovoljno ljutkastog ukusa. Možda će vam se dopasti i mesni rolat sa seckanim orasima. Slavska šunka glazirana medom i marmeladom od breskve se pravi na ovaj način!

Sastojci:

  • 5 kg kuvane šunke sa kostima
  • 250 g marmelade od breskve
  • 63 g meda
  • 40 ml soka od pomorandže
  • 2 kašike mlevene paprike

Recept za slavsku šunku glaziranu medom i marmeladom od breskve:

10:37
Korak 1

Zagrejte rernu i pecite šunku:

Da biste napravili slavsku šunku, prvo zagrejte rernu na 163°. Stavite šunku na rešetku u plitku posudu za pečenje. Pokrijte i pecite 2 sata.

10:39
Korak 2

Napravite glazuru, premazujte šunku:

U međuvremenu, u maloj šerpi pomešajte marmeladu, med, sok od pomorandže i, po želji, mlevenu papričicu, dok se ne sjedine. Izdvojite 90 g mešavine za glazuru. Izvadite šunku iz rerne, premažite sa glazurom koju ste izdvojili. Pecite, nepokriveno, 15-20 minuta, povremeno premazujući preostalom glazurom.

10:40
Korak 3

Napravite sos od marmelade i poslužite uz šnuku:

Pustie da marmelada od breskve proključa u šerpi na srednjoj temperaturi, povremeno mešajte, dok se sos malo ne zgusne, 1-2 minuta. Poslužite sa šunkom. Uživajte u slavskoj šunki glaziranoj medom i marmeladom od breskve!

Pročitajte i kako se prave SOČNA SVINJSKA REBARCA U KISELO-SLATKOM SOSU

BONUS VIDEO:

Pita od tikvica i šunke TikTok/clean_treats

StvarUkusa/L.S.