Uobičajeni načini da se džigerica omekša i samim time bude ukusnija za jelo su naširoko poznati i koriste ih sve domaćice. Uobičajeno je da se džigerica posipa sodom bikarbonom, natapa u mleko, kao i u sirće. Možete da izaberete bilo koji od ovih načina, ali postoji i nekoliko trikova za koje možda niste znali. Još jedan način da džigerica bude mekana i sočna je ako ostavite da se marinira u kiseloj vodi.
1. Da li će džigerica ispasti mekana zavisi u velikoj meri od načina odmrzavanja. Poenta je da treba polako da se odmrzava, na donjoj polici frižidera.
2. Potrebno je da je isečete na velike komade. Ako je isečete na male komadiće, pustiće sav sok i samim time će biti tvrda.
3. Prilikom prženja džigerica se mora često okretati ili mešati. Možda će vam biti interesantno da spremite džigericu bez kapi ulja, nema prženja potapanja u mleko. Takođe, ne treba da je pržite na jakoj vatri.
Pročitajte i kakava je kineska tehnika kuvanja zbog koje je meso uvek mekano
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem