Uobičajeni načini da se džigerica omekša i samim time bude ukusnija za jelo su naširoko poznati i koriste ih sve domaćice. Uobičajeno je da se džigerica posipa sodom bikarbonom, natapa u mleko, kao i u sirće. Možete da izaberete bilo koji od ovih načina, ali postoji i nekoliko trikova za koje možda niste znali. Još jedan način da džigerica bude mekana i sočna je ako ostavite da se marinira u kiseloj vodi.
1. Da li će džigerica ispasti mekana zavisi u velikoj meri od načina odmrzavanja. Poenta je da treba polako da se odmrzava, na donjoj polici frižidera.
2. Potrebno je da je isečete na velike komade. Ako je isečete na male komadiće, pustiće sav sok i samim time će biti tvrda.
3. Prilikom prženja džigerica se mora često okretati ili mešati. Možda će vam biti interesantno da spremite džigericu bez kapi ulja, nema prženja potapanja u mleko. Takođe, ne treba da je pržite na jakoj vatri.
Pročitajte i kakava je kineska tehnika kuvanja zbog koje je meso uvek mekano
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći keksići sa kikirikijem
Baklava sa orasima od lisnatog testa
Viralni slatkiš "anđeoska kosa", popularniji od dubai čokolade
Kolač od ovsenih pahuljica i voća