Ako ste se ikada zapitali zašto je meso tako mekano u kineskim restoranima, znajte da je u pitanju kulinarski metod. Ova tehnika se masovno upotrebljava u kineskoj kuhinji, jer meso dobija baršunastu teksturu. Možda će vas zanimati i najbolji recept za marinadu koji i najtvrđe meso čini mekanim.
Kineska metoda mariniranja koja se naziva "somot" mariniranje, obično se koristi za male komade mesa. Tehnika zahteva potapanje mesa ili morskih plodova, u kombinaciju skroba (često kukuruznog skroba), tečnosti i ulja, za postizanje mekoće i apsorpciju ukusa. Saznajte i koji je najbolji način da napravite džigericu, biće mekana i sočna ako ostavite da se marinira u kiseloj vodi.
Somot tehniku možete da koristite za sve vrste mesa, samo je bitno da je svaki komad tanko isečen ili na komade veličine zalogaja.
Prvo, pripremite posudu srednje veličine i ubacite začin poput soja sosa pa dodajte malo susamovg ulja. Zatim umešajte tanko isečeno meso. Dodajte po kašiku ulja i kukuruznog skroba i nastavite da mešate dok marinada ne prekrije meso. Ostavite meso da odstoji najmanje 30 minuta ili preko noći u frižideru. Možda će vas zanimati i kako da govedina bude mekana.
Kada budete spremni da počnete da pripremate jelo, prvo kratko skuvajte meso tako što ćete ga blanširati u ključaloj vodi ili kuvati u vrelom ulju. Za belo meso se preporučuje voda, a ulje za crveno meso. Ako volite morske plodove, dodajte belance u marinadu, jer će tako morski plodovi da upiju sos u kome su kuvani.
Pročitajte i ovaj sjajan trik za mekano meso
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus